Månadens nordiska film

Just nu är det utmanande att arrangera filmevenemang. Trots det, kommer vi också denna vår att ordna serien Månadens nordiska film runt om i landet. Rådande restriktioner och rekommendationer kommer att påverka seriens program och utsträckning, men vi försöker ändå upprätthålla verksamheten i den mån det är möjligt. För tillfället, verkar det som om en del av orterna där serien arrangeras, kan inleda sitt program redan i februari, som vanligt. Det hoppas vi verkligen på!

Vi siktar på att inleda serien i Enare, Joensuu, Seinäjoki och Vasa i februari. Den första visningen går av stapeln i Joensuu den 16.2. Serien får en stark start med norska Barn, som tilldelades Nordiska rådets filmpris i november. Bland de övriga filmerna kan nämnas efterfrågade Aniara, som är en svensk film som bygger på Harry Martinsons klassiska rymdepos med samma namn och den norska filmen Flukten over grensen.

Skolelever har alltid varit en viktig målgrupp för serien. Eftersom skolornas möjligheter att delta i visningarna för tillfället är begränsade, rekommenderar vi våra on-line tjänster som riktar sig till skolor. Mer information om dessa finns på Walhallas hemsida.

Månadens nordiska film arrangeras på följande orter:

ENARE JOENSUU SEINÄJOKI TAMMERFORS TAVASTEHUS TORNEÅHAAPARANTA ULEÅBORG VASA ÅBO

Bekanta dig närmare med programmet och de enskilda filmerna på walhalla.fi.

Visningsplatser & lokala samarbetspartners:

Enare: Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, Elokuvakeskus Skábma/Saamelaiskäräjät
Seinäjoki: Seinäjoki stadsbibliotek, Elokuvakeskus/Filmcentrum Botnia
Tavastehus: Museo Militaria, Kino Tavast ry
Joensuu: Elokuvateatterikeskus Tapio, Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ry & Pohjola-Norden

Tammerfors: Arthouse Cinema Niagara, Pirkanmaan elokuvakeskus
TorneåHaaparanta: Aineen taidemuseo, Pohjola-Norden
Uleåborg: Biograf Studio, Oulun elokuvakeskus

Vasa: Elokuvateatteri Ritz, Elokuvakeskus Botnia

Åbo: Logomo, Varsinais-Suomen elokuvakeskus

Serien arrangeras av: Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden, Nordisk kulturkontakt. I samarbete med: Kärlek & Anarki turnén, Finlandssvenskt filmcentrum, Svenska Institutet, Svenska Filminstitutet, Danmarks ambassad, Det Danske Filminstitut

Tack till alla samarbetspartners och välkomna på bio!