1. VISA FILMEN

2. PRATA

3. LEK

BOKBIO

Hur kan film och rörlig bild stimulera intresset för det skrivna ordet?

Ett mediefostranprojekt för bibliotekets allra minsta kunder 2-6 år

Bokbio är ett antal utvalda filmer som alla bygger på böcker. Filmerna kan visas fritt för barngrupper som besöker biblioteken. Till varje film finns också ett pedagogiskt material. Med hjälp av Bokbio vill vi ge möjlighet för biblioteken att ordna kostnadsfritt, mediepedagogiskt progam för barnen.

Varje film, som ingår i Bokbio, bygger på en bilderbok och varje film har pedagogiskt material som kan laddas ner från denna sida. Tanken är att biblioteket med hjälp av materialet ska bjuda sina minsta kunder på en timme långa film- och prat/lek/pyssel -stunder.

NYTT: Materialet är utökat med fyra nya filmer och ALLT material (både det pedagogiska materialet och själva filmerna) finns nu här på webben! Läs mer om filmerna här nedan och bekanta dig också med filmhandledningarna, för att kunna planera ett skojigt program att erbjuda lokala barngrupper.

För att kunna se och visa filmerna, måste du vara i kontakt med oss för att få ett lösenord till filmen du vill visa. Eftersom lösenordet byts ut regelbundet, måste du meddela oss vilket datum ni planerar att se/visa filmen.

Kontakta oss:
mikaela.westerlund(at)filmcentrum.fi, tel. 040-5486393 (Mikaela)
klas.fransberg(at)filmcentrum.fi, tel. 040-5872171 (Klas)

FILMER

Följande filmer ingår i projektet. Klicka på filmens namn för mer info och för att komma åt allt material.

VINGA PÅ VILLOVÄGAR

DEN FÖRTRÄFFLIGE HERR GLAD

VEM?

 TOPELIUS 200 ”PRINSESSAN LINDAGULL”

ASTONS PRESENTER

PRICK OCH FLÄCK SNÖAR IN 

JAGUAREN


KATTRESAN


POTATISÖN

Projektet är verkställt som ett samarbete med Walhalla och Finlandssvenskt filmcentrum med mediefostran specialunderstöd från undervisnings- och kulturministeriet.

Om ni inte kan se filmerna on-line på ert bibliotek, kan ni beställa dem på DVD av oss.