KINO HELIOS ESITTÄÄ POHJOISMAISIA ELOKUVIA

Alkaa : 20.02.2020 18.00
Päättyy : 16.04.2020 20.00

Kevään aikana Malmitalon Kino Helios esittää pohjoismaisia elokuvia kerran kuukaudessa helmikuusta huhtikuuhun, eli nyt saa nähdä pohjoismaisia elokuvia kuukausittain myös Helsingissä!

Ohjelmassa tänä keväänä ruotsalainen AMATÖÖRIT (20.2.), norjalainen AMUNDSEN (19.3.) ja islantilainen WOMAN AT WAR (16.4.).

Esityksiin on vapaa pääsy ja ne toteutetaan yhteistyössä Walhallan kanssa. Tervetuloa!

 

20.2. klo 18 AMATÖÖRIT/Amatörer (Gabriela Pichler, SE 2018) 110 min, K/F7, suom. tekstitys

Tervetuloa Laforsiin! Pieni ruotsalainen kaivoskaupunki on epätoivoisesti uuden alun tarpeessa. Saksalainen halpakauppaketju Superbilly tuo pienen toivonkipinän harkitessaan asettumista alueelle. 500 uutta työpaikkaa saisi aikaan muutoksen! Nyt on aika saada Lafors maailmankartalle, ilmoittaa kunnanjohtaja ja pian onkin päätetty teettää paikkakunnasta elokuva. Kulttuuriin budjetoidut rahat ovat kylläkin lopussa, mutta kunnan palveluksessa oleva Musse saa uskaliaan idean: Annetaan koululaisten tehdä elokuva – kouluprojekti demokratian hengessä! Sehän on nykyaikaa, innovatiivista – ja ilmaista…

Harva kykenee tekemään ajankuvaa niin kevyin vedoin sekä kärjistäen että lämmöllä kuin Gabriela Pichler. Kuten hänen läpimurtoelokuvansa Syödä, nukkua, kuolla myös Amatörer sykkii raakaa energiaa, huumoria ja empatiaa. Feelgood-komedia kaikille!

”VUODEN PARAS RUOTSALAINEN ELOKUVA” (Svenska Dagbladet)

Lisätietoa esityksestä

 

19.3. klo 18 AMUNDSEN (Espen Sandberg, NO 2019) 125 min, K/F 12,  suom. tekstitys/sve. textning

Unelma Pohjoisnavan saavuttamisesta piinaa Roald Amundsenia koko hänen elämänsä ajan. Hän suhtautuu pakkomielteisesti ajatukseen maapallon viimeisten kartoittamattomien alueiden löytämisestä. Elokuva kertoo Amundsenin rajattomasta innosta naparetkeilijänä ja paljastaa tragedian, jonka hän aiheutti itselleen ja muille uhratessaan kaiken näille jäisille erämaille saavuttaakseen unelmansa – vain huomatakseen, ettei Pohjoisnavalla ole mitään löydettävää.

Lisätietoa esityksestä

 

16.4. klo 18 WOMAN AT WAR/Kona  fer  í  stríð (Benedikt Erlingsson, IS 2018) 100 min, K/F16,  suom. tekstitys

Halla on alkanut saada epäileviä katseita. Voiko harmittomalta vaikuttava kuoronjohtaja ja yksinhuoltaja todella olla se paljon puhuttu naispuolinen ekoterroristi, joka on tehnyt sarjan iskuja Islannin taloutta ja infrastruktuuria vastaan? Women at War on omintakeinen islantilaisella temperamentilla ja huumorilla höystetty tarina rohkeasta naisesta, joka seuraa sydäntään. Elokuva on Islannin virallinen Oscar -ehdokas ja se on voittanut Pohjoismaisen Neuvoston elokuvapalkinnon ja useita elokuvafestivaalipalkintoja.  

Lisätietoa esityskestä